Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

„Rodina, domácnost a děti jsou rájem,

kde můžeme denně vidět Boha s anděly při jejich díle."

LogoPNG 460x275

V termínu od 8 do 14 února 2021 se uskuteční již 15 ročník

Národního týdne manželství.

Národní týden manželství vznikl v roce 1996 ve Velké Británii, v roce 2007 se poprvé konal v ČR a v současné době se připravuje ve více než dvaceti dalších zemích světa. Cílem akce je posílit vztahy v manželství a zvýraznit potřebu zabývat se otázkou vztahových dovedností jako předpokladů dobrého manželství a též motivovat laickou a odbornou veřejnost, média i veřejně známé osobnosti, aby alespoň jednou za rok podpořili důležitost manželství. Kromě ČR se k iniciativě připojily další země, např. Austrálie, Belgie, Irská republika, Maďarsko, Německo, Nizozemí, Rumunsko, Slovensko, Severní Irsko, Švýcarsko, Polsko a USA. Partnery NTM v ČR jsou Síť mateřských center, Společnost pro podporu rodiny, Etické fórum ČR, Asociace manželských poradců, nakladatelství Návrat domů, ACET, Českomoravská asociace Klubů dvojčat a vícerčat, Asociace center pro rodinu a další organizace. Svou podporu iniciativě vyjádřila i Česká evangelikální aliance a Ekumenická rada církví. 

I přes omezení daná epidemií Covid-19. V rámci NTM se budou konat desítky online akcí a webinářů pro manželské páry. Oficiální program NTM bude zahájen 8. 2. v 10 h a postupně nabídne webináře nebo videa na témata Prázdné hnízdo a vztah s dospělými dětmi, Mé dítě je originál, O rozvodech v covidové době, Dospívání bez obav nebo Emoce v manželství. Seznam dalších aktivit pořádaných v rámci NTM je možné nalézt na webu www.tydenmanzelstvi.cz.

 

V letošním roce bychom se rádi zapojili a nabízíme všem manželům aktivitu.

 

Každý den od pondělí do pátku zde naleznete jeden úkol na každý den, který budete moci s manželem/manželkou splnit.

 

Úkoly jsou motivovány knihou od Garyho Chapmana: Pět jazyků lásky pro svobodné a osamělé.

Pokud nevíte co jsou to jazyky lásky nebo jaký je jazyk váš nebo vašeho manžela či namželky, můžete si udělat test:

 

Přejeme všem, aby tato aktivita měla přesah i přes NTM2021.